De kern van de politiek
Title
De kern van de politiek
Subtitle
Herziene editie
Price
€ 22,99
ISBN
9789463726931
Format
Paperback
Number of pages
150
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm
Also available as
eBook PDF - € 17,99

Reviews and Features

'Een van de meest heldere, intelligente definities en beschrijvingen van politiek.' - Carl Devos, Acta Politica

Cees van der Eijk

De kern van de politiek

Herziene editie

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
De kern van de politiek presenteert een kader van vragen en begrippen die helpen om politieke verschijnselen te begrijpen. Deze vragen en begrippen gaan over conflict en samenwerking, over de betrokken personen, groepen en organisaties en hun doelen en mogelijkheden, over macht en invloed en hoe die kunnen worden bestudeerd, en over de omgeving die politiek beïnvloedt. Dit kader is van nut voor het begrijpen van politiek, ongeacht waar en wanneer - zowel in het hier en nu als ver weg en lang geleden, zowel in de politiek op elk niveau als op plekken die vaak niet als ‘politiek’ gezien worden.

De kern van de politiek is er voor iedereen die zich met politiek bezighoudt, of dat nu de politiek van een land is, van een bedrijf, een vakbond, een sportvereniging, een milieuorganisatie of waar dan ook.
Author

Cees van der Eijk

Cees van der Eijk is Professor of Social Science Research Methods at the University of Nottingham (UK); earlier he was Professor of Political Science at the University of Amsterdam. He has (co)authored numerous books, scholarly articles and book chapters on political science, comparative politics, elections, and political methodology.

Related titles