Het Hemels Mandaat
Title
Het Hemels Mandaat
Subtitle
De Geschiedenis van het Chinese Keizerrijk
Price
€ 49,99
ISBN
9789463727402
Format
Paperback
Number of pages
624
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 x 4.2 cm
Also available as
eBook PDF - € 51,99

Barend ter Haar

Het Hemels Mandaat

De Geschiedenis van het Chinese Keizerrijk

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
'Het Hemels Mandaat' vormde de basis van de heerschappij van de Chinese keizers als vertegenwoordigers van de hemel op aarde. Onder deze illustere titel behandelt Barend ter Haar op overzichtelijke en heldere wijze de geschiedenis van het Chinese keizerrijk. De auteur geeft een kritische analyse van cruciale gebeurtenissen als de zestiende-eeuwse globalisering, de opkomst en ondergang van het Mandsjoerijk en het westerse imperialisme in de negentiende en vroege twintigste eeuw. Ook de recentere geschiedenis komt aan bod. Er is aandacht voor politieke geschiedenis, maar ook voor maatschappij en economie, religie en literatuur, wetenschap, technologie, en de positie van de vrouw.

Voorzien van een gedetailleerde index, kaarten en illustraties, en een beknopte handreiking voor verder lezen, is 'Het Hemels Mandaat' het ideale beginpunt voor een reis door een land waar zo veel interesse voor is.

Bij deze vierde druk heeft de auteur waar nodig feitelijke informatie bij nieuwe inzichten aangepast. In hoofdstuk 13 is geprobeerd meer recente ontwikkelingen te verwerken. De bibliografie is bijgewerkt, inclusief de diverse weblinks.
Author

Barend ter Haar

Barend J. ter Haar was professor of Chinese History at Leiden University, University of Heidelberg and Oxford University. Currently he is professor at Hamburg University.

Related titles