Geschiedenis schrijven!
Title
Geschiedenis schrijven!
Subtitle
Wegwijzer voor historici
Price
€ 19,99
ISBN
9789048532193
Format
eBook PDF (Adobe DRM)
Number of pages
184
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 cm
Also available as
Paperback - € 21,99

Reviews and Features

"In Geschiedenis Schrijven! vind je een waardevolle metgezel die je tijdens je gehele studieloopbaan kunt raadplegen." -- Jonge Historici

"Geschiedenis schrijven! is echter niet alleen degelijk, maar ook modern. Het bespreekt een methode als oral history, gaat in op het gebruik van digitale bronnen en geeft aanwijzingen voor het verwijzen naar websites." -- Gemma Blok, Historici.nl

Geschiedenis schrijven!

Wegwijzer voor historici

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
'Geschiedenis schrijven! Wegwijzer voor historici' biedt (aankomende) historici heldere richtlijnen voor de verschillende fasen van historisch onderzoek. Hoe kom je tot een goede vraagstelling? Hoe ga je om met de bronnen van het verleden? Hoe baan je je een weg door de literatuur? De wegwijzer maakt de lezer vertrouwd met de invloed van de digitalisering op het historisch handwerk en toont de geldende standaards met betrekking tot een geschreven of gesproken historisch betoog. Geschiedenis schrijven! bepleit een brede blik op de bronnen van het verleden: van archiefstukken tot beeldmateriaal en voorwerpen, kunst of het landschap.

Vele historici zijn werkzaam in het onderwijs, waar geschiedenis een grote vormende waarde heeft. Hiernaast zijn zij van oudsher ondersteunend aan beleidsmakers, en wordt er op hen een beroep gedaan bij de vele vormen van publieksgeschiedenis, zoals in musea, de media, en de vrijetijdssector. 'Geschiedenis schrijven!' biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van de noodzakelijke vaardigheden voor deze waaier aan beroepen.
Please note: to open this eBook you need Adobe Digital Editions
Authors

Jeannette Kamp

Jeanette Kamp is specialised in European History and is a Post Doc researcher at Leiden University.

Susan Legene

Susan Legêne is professor of Political History and dean of the faculty of Humanities at the Vrije Universiteit in Amsterdam, the Netherlands.

Matthias van Rossum

Matthias van Rossum is a senior researcher at the International Institute for Social History in Amsterdam and has previously worked as lecturer at Leiden University.

Sebas Rümke

Sebas Rümke specialises in Chinese Historiography and is doing a PhD at the University of Hamburg and at Fudan University in Shanghai, China.

Related titles