Amsterdam University Press
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal
Title
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal
Subtitle
Herziene editie
Price
€ 18,99
ISBN
9789048552085
Format
eBook ePub
Number of pages
228
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm
Also available as
Paperback - € 20,99

Bart van der Sloot

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal

Herziene editie

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal is een gids voor iedereen die is geïnteresseerd in de veelbesproken regels uit de AVG. In deze wet, die sinds 2018 van toepassing is, heeft de Europese Unie nauwgezet beschreven wat je wel en niet mag doen met gegevens over anderen. Op een schending van die regels staan boetes van maximaal 20 miljoen euro.

Dit boek legt uit wat de belangrijkste plichten zijn van personen en organisaties die gegevens over anderen verwerken, zoals het treffen van technische veiligheidsmaatregelen, het doen van een impact assessment en het registreren van alle dataverwerkingsprocessen binnen de organisatie. Tevens bespreekt het welke rechten burgers hebben over wie gegevens worden verwerkt, zoals het recht om vergeten te worden, het recht op inzage en het recht om bezwaar te maken.
€ 18,99
+ Order this e-Book
Author

Bart van der Sloot

Bart van der Sloot specialises in the areas of Privacy and Big Data. He also regularly publishes works on the liability of Internet intermediaries, data protection and Internet regulation. Bart van der Sloot is general editor of the European Data Protection Law Review and the director of the Privacy & Identity Lab.

Related titles