Woordenboek Grieks/Nederlands
Title
Woordenboek Grieks/Nederlands
Price
€ 84,99
ISBN
9789048565269
Format
Hardback
Number of pages
1264
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15 x 22 x 6 cm

Woordenboek Grieks/Nederlands

Ontdek de rijke wereld van het Oudgrieks met dit gloednieuwe Grieks/Nederlandse woordenboek!

Het Oudgrieks is de taal van epische meesterwerken zoals de Ilias en de Odyssee, van de allereerste geschiedschrijving, theater, filosofie en baanbrekende wetenschap in de Europese literatuur. Dit belangrijke nieuwe woordenboek opent de deur naar deze schat aan oude teksten en is ontworpen om aan de behoeften van diverse groepen hedendaagse gebruikers te voldoen. Of je nu net begint met het leren van Grieks, geniet van het lezen van klassieken in je vrije tijd, of professioneel met de taal bezig bent, dit woordenboek is een onmisbare hulp. Het bestrijkt een tijdspanne van Homerus tot auteurs in de tweede eeuw na Christus. Het woordenboek is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de moderne taalkunde en telt meer dan 40.000 lemmata. Het biedt steun bij het ontcijferen van complexe vormen en is rijk geïllustreerd met voorbeelden van woordgebruik en zinsconstructies, altijd vertaald naar eigentijds Nederlands.
De citaten zijn afkomstig van de auteurs die worden bestudeerd voor het centrale eindexamen Grieks in Nederland. Daarnaast is het woordenboek een waardevol hulpmiddel voor artsen, filosofen en theologen die zich willen verdiepen in het Grieks van Hippocrates, Aristoteles, of het Nieuwe Testament.

Het nieuwe Woordenboek Grieks/Nederlands is het resultaat van de inzet van een groot team van toegewijde medewerkers, met input van Nederlandse universitaire classici en een uitgebreide groep docenten klassieke talen in het voortgezet onderwijs. Samen hebben ze een essentieel hulpmiddel gecreëerd om de schatten van het Oudgrieks te ontdekken en te begrijpen. Verken het Oudgrieks met ons woordenboek en laat de oude wereld tot leven komen in je studie, lezen of onderzoek.
Editors

Ineke Sluiter

Ineke Sluiter is professor of Greek at Leiden University and Spinoza laureate.

Lucien van Beek

Lucien van Beek is universitair docent Taalwetenschap in Leiden.

Ton Kessels

Ton Kessels is emeritus hoogleraar Grieks aan de Radboud Universiteit.

Albert Rijksbaron

Albert Rijksbaron was emeritus hoogleraar Oudgriekse taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Related titles