P.C. Hooft - Warenar
Title
P.C. Hooft - Warenar
Subtitle
Geld en liefde in de Gouden Eeuw
Price
€ 20,00
ISBN
9789053565551
Format
Paperback
Number of pages
96
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 x 0.5 cm
Also available as
eBook PDF - € 17,99

Marijke Meijer Drees, Lia van Gemert

P.C. Hooft - Warenar

Geld en liefde in de Gouden Eeuw

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Geld en liefde - wie droomt er niet van? Het verlangen naar bezit en geluk is van alle tijden. P.C. Hooft speelde er gretig op in toen hij in 1617 een eeuwenoud blijspel over een vrek en zijn dochter in een eigentijds decor op de planken bracht. De komische verwikkelingen rondom een pot met geld en een opgedrongen huwelijk spelen zich af in het hartje van Amsterdam, een snel groeiende stad waar arm en rijk hun plaats moesten vinden. De vrek en de rijkaard, het meisje en de minnaar, de dienstmeid en de boekhouder, allemaal houden ze het publiek een spiegel voor. Warenar werd de succesvolste komedie van de zeventiende eeuw.

Het toneelstuk Warenar is in modern Nederlands vertaald en voorzien van uitvoerige toelichting en illustraties. De huwelijksgewoonten en het sociale vraagstuk van rijkdom en armoe in de jonge Nederlandse Republiek krijgen ruim aandacht in deze uitgave, evenals de bloeiende theatercultuur in de tijd van Hooft.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Authors

Marijke Meijer Drees

Marijke Meijer Drees is universitair hoofddocent historische Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lia van Gemert

Lia van Gemert is Professor of Historical Dutch Literature at the University of Amsterdam and director of the Amsterdam Centre for the study of the Golden Age.

Related titles