Dit is goede didactiek
Title
Dit is goede didactiek
Subtitle
Leraren die effectief lesgeven
Price
€ 20,00
ISBN
9789463726672
Format
Paperback
Number of pages
160
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 x 1 cm
Discipline
Professional
Also available as
eBook ePub - € 17,99

Reviews and Features

‘Dit zeer leesbare boek is een onmisbaar werk voor al wie een evidence-informed aanpak in ons onderwijs genegen is.’
– Prof. dr. Daniel Muijs, dean of the School of Education and Society, Academica University

‘De belangrijkste taak van de leraar is goede kennisoverdracht. Door het inzetten van directe instructie en expliciete didactiek profiteren jouw leerlingen optimaal. Een must-read voor eenieder die werkzaam is in het onderwijs!’
– Naomi Smits, leraar PO, auteur, co-founder Leesknokploeg

‘“Als ik verder heb kunnen zien, dan komt dat doordat ik op de schouders van reuzen stond.” Deze quote van Newton geeft de essentie aan van dit boek. Goede didactiek is nodig om leerlingen verder te helpen en hen te laten groeien want ze kunnen het niet alleen.’
– Lusanne Stap, leraar PO, Flores onderwijs

‘Kritisch op bekende theorieën en deze mooi met elkaar verbinden met een duidelijke koppeling naar de praktijk.’
– Kirsten Cuppen, leraar van het jaar 2021, docente Nederlands Rekenen en Loopbaanbegeleiding

Greg Ashman

Dit is goede didactiek

Leraren die effectief lesgeven

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Dit is goede didactiek vult de rugzak van leraren verder met kennis over effectieve instructie en vaardigheden die nodig zijn om beredeneerde keuzes te maken in het dagelijks onderwijs. Zoals Greg Ashman al met zijn vorige boek, Dit is goed onderwijs, aantoonde, is hij inmiddels een van de belangrijkste auteurs op het gebied van didactiek. In deze opvolger beschrijft hij de kracht van expliciete instructie. Hierbij combineert hij een gedegen wetenschappelijke onderbouwing met een praktijkgerichte aanpak.

Debbie Dussel en Margreet Mulder bewerkten Dit is goede didactiek om leraren te helpen bij de vormgeving van effectief en uitdagend onderwijs voor alle leerlingen, en daarmee ook met de organisatie van een gegarandeerd niveau van onderwijs. Dussel en Mulder zijn ervaren leraren en experts in hun vak die hun kennis en ervaring doorgeven via Academica University of Applied Sciences.

Lees ook Greg Ashmans andere boek Dit is goed onderwijs.
Author

Greg Ashman

Greg Ashman was leraar aan het Institute of Education in Londen en op diverse andere scholen in Engeland. Momenteel is hij onderzoekshoofd aan het Ballarat Clarendon College in Australië. Daarnaast doet hij onderzoek naar onderwijs en promoveert hij op Instructional Design.

Related titles