Gezocht: Historicus
Title
Gezocht: Historicus
Price
€ 14,99
ISBN
9789048535354
Format
eBook ePub (Adobe DRM)
Number of pages
124
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm
Discipline
Professional
Also available as
Paperback - € 18,99

Kayleigh Goudsmit

Gezocht: Historicus

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
‘DAN WIL JE ZEKER LERAAR WORDEN?’
‘MAAR DAAR IS TOCH GEEN WERK IN TE VINDEN?’

Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. Kayleigh Goudsmit laat in Gezocht: Historicus zien dat dit onterecht is.

Historici zijn volop aan het werk, op allerlei terreinen en in verschillende rollen. De waarde van de opleiding geschiedenis op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor degenen die het studeren of hebben gestudeerd. Goudsmit interviewde tientallen historici werkzaam in het onderwijs, de culturele sector, de media, het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap. Hoe kwamen zij daar terecht? Wat hielp en wat hielp niet? En wat adviseren zij de heden daagse historicus? Gezocht: Historicus is een optimistisch boek voor werkzoekende historici, geschiedenisstudenten en iedereen die geschiedenis als studiekeuze overweegt.
Please note: to open this eBook you need Adobe Digital Editions
Author

Kayleigh Goudsmit

Kayleigh Goudsmit (1990) is historicus en cultureel ondernemer. Zij werkt als freelance historicus voor verschillende opdrachtgevers, en als webredacteur bij Historici.nl, een website van Huygens ING en KNHG. In 2017 is zij verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar.

Related titles