De nieuwe journalist
Title
De nieuwe journalist
Subtitle
Van traditioneel naar modern freelancen
Price
€ 17,99
ISBN
9789048541812
Format
eBook ePub (Adobe DRM)
Number of pages
168
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 cm
Also available as
Paperback - € 22,99

Reviews and Features

"Arends en Van 't Hof leggen minutieus en van binnenuit vast hoe de journalistiek, schoonmaker van de democratie, fundamenteel aan het veranderen is: van een baan-met-pensioen voor het leven in een vak voor zzp'ende vrijbuiters. Ze schrijven over onderbetaald en gratis werken, over veerkracht en vindingrijkheid, over journalistieke ethiek, en over fantastische onderzoeksjournalistiek tegen de klippen op. En over wat dit betekent voor de waakhondfunctie van de journalistiek. Verplichte kost voor uitgevers, voor journalisten zonder én met dienstverband, en voor iedereen die de journalistiek als controleur van de macht een warm hart toedraagt." - Sheila Sitalsing

"Elke freelancejournalist zou dit boek als een reddingsvest onder zijn of haar stoel moeten plakken." - Hans Jaap Melissen

Sjoerd Arends, E. van 't Hof

De nieuwe journalist

Van traditioneel naar modern freelancen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Een journalistieke carrière begint meestal niet met een krabbel op een contract maar op een inschrijfformulier van de Kamer van Koophandel. Steeds meer journalisten werken als freelancer. Dat is geen gemakkelijke opgave. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de Nederlandse freelancejournalisten niet of nauwelijks rondkomt.

'De nieuwe journalist' laat zien hoe zelfstandigen - op een uitdagende arbeidsmarkt - ruimte maken voor verhalen die zij belangrijk vinden. Sjoerd Arends en Erwin van 't Hof leggen uit wat cruciale elementen zijn voor de freelancepraktijk van een moderne journalist. Daarvoor spraken ze ruim vijftig vakgenoten: van een schrijvend journalist die onderzoek doet naar de 'Jack the Ripper van Rotterdam' tot een documentairemaker die een van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog blootlegt.
Please note: to open this eBook you need Adobe Digital Editions
Authors

Sjoerd Arends

Sjoerd Arends (1987) studeerde in 2012 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Sindsdien werkt hij als freelancer in de mediasector.

E. van 't Hof

Erwin van 't Hof (1989) studeerde in 2011 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en rondde in 2015 een onderzoeksmaster politieke geschiedenis af aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien werkt hij als freelancer in de mediasector.

Related titles