Jacob van Maerlant
Title
Jacob van Maerlant
Price
€ 20,00
ISBN
9789053562468
Format
Paperback
Number of pages
104
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 cm

Jacob van Maerlant

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Bomen die de toekomst voorspellen, babytandjes die harder groeien naarmate de moedermelk warmer is, edelstenen die dronkenschap verdrijven... Wie mocht denken dat we hier te maken hebben met thema's uit een sprookjesboek heeft het mis. Het zijn enkele van de onderwerpen die in de Middeleeuwen voorwerp van serieuze wetenschappelijke discussie waren. Jacob van Maerlant (ca 1230 tot ca 1296) heeft deze kennis voor het eerst in de Middelnederlandse volkstaal toegankelijk gemaakt. Maar het was niet alleen wetenschap waarmee Maerlant zich bezighield; ook wat betreft levensvraagstukken en de literaire cultuur van zijn tijd stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom maakten een op het onderwijs toegespitste keuze uit zijn indrukwekkende en omvangrijke oeuvre, voorzagen de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Op die manier trekt de wereld van Jacob van Maerlant in deze uitgave in zijn fascinerende veelzijdigheid aan het geestesoog van de lezer voorbij.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Editors

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom is University Professor for the humanities at Utrecht University. He is also the former president of the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences.

Ingrid Biesheuvel

Drs. Ingrid Biesheuvel works at the Dutch culture and literature of the Middle Ages project at the University of Leiden.

Related titles