NIEUW BIJ AUP

Woordenboek Grieks/Nederlands

Ontdek de rijke wereld van het Oudgrieks met dit gloednieuwe Grieks/Nederlandse woordenboek!

Het Oudgrieks is de taal van Ilias en Odyssee, van de vroegst gedocumenteerde geschiedschrijving, de oudste theaterstukken, en de eerste teksten over filosofie en wetenschap in de Europese literatuur.

Dit belangrijke nieuwe woordenboek opent de deur naar deze schat aan oude teksten en is ontworpen om in de behoeften van diverse groepen hedendaagse gebruikers te voorzien. Of je nu net begint met het leren van Grieks, geniet van het lezen van klassieken in je vrije tijd, of professioneel met de taal bezig bent, dit woordenboek is een onmisbare hulp. Het bestrijkt een tijdspanne van Homerus tot auteurs in de tweede eeuw na Christus.

Het woordenboek is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de moderne taalkunde en telt meer dan 40.000 lemmata. Het biedt steun bij het ontcijferen van complexe vormen en is rijk geïllustreerd met voorbeelden van woordgebruik en zinsconstructies, altijd vertaald in eigentijds Nederlands.

De citaten zijn afkomstig van de auteurs die worden bestudeerd voor het centrale eindexamen Grieks in Nederland. Daarnaast is het woordenboek een waardevol hulpmiddel voor artsen, filosofen en theologen die zich willen verdiepen in het Grieks van Hippocrates, Aristoteles, of het Nieuwe Testament.

Het nieuwe Woordenboek Grieks/Nederlands is tot stand gebracht door een groot team van medewerkers, met input van universitaire classici en een grote groep docenten klassieke talen in het voortgezet onderwijs. Verken het Oudgrieks met dit woordenboek en laat de oude wereld tot leven komen in je studie, lezen of onderzoek.

Books (4)