Morfologie
Title
Morfologie
Subtitle
De woordstructuur van het Nederlands. 3e geheel herziene druk
Price
€ 39,99
ISBN
9789462986077
Format
Paperback
Number of pages
386
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm

Geert Booij, Ariane van Santen

Morfologie

De woordstructuur van het Nederlands. 3e geheel herziene druk

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Onze woordenschat wordt voortdurend aangevuld met nieuwe woorden. We benoemen er een nieuwe zaak mee (ontvrienden), en kunnen ermee sturen (asielplaag) of verzachten (seniorenmoment). De bouw van deze woorden is duidelijk, maar hoe zijn obesitaks, dissen of asobak gevormd? De structuur van woorden, hun onderlinge relaties, en de manieren waarop de woordenschat kan worden uitgebreid staan centraal in deze nieuwste, volledig herziene editie van het standaardwerk over de morfologie van het Nederlands.

Waarom zeggen kinderen flatten in plaats van flats? Waarom hebben we wel een woord onnozel, maar geen woord nozel? Is de spelling pannenkoek beter dan pannekoek? Waarom maakt zelfs koningin Máxima fouten van het type een leuke meisje?

Morfologie is ook een wegwijzer naar de vakliteratuur, biedt onderwerpen en literatuur aan voor werkstukken, en bevat veel oefenvragen. De gepresenteerde analyses weerspiegelen recente inzichten over de structuur van lexicale kennis in de theoretische taalwetenschap. Dit boek richt zich in de eerste plaats op studenten Nederlands en Taalwetenschap aan universiteiten en hbo-opleidingen. Daarnaast kan het ook door iedereen met belangstelling voor taal gebruikt worden als inleiding in de morfologische theorie.
Authors

Geert Booij

Geert Booij is emeritus-hoogleraar Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden.

Ariane van Santen

Ariane van Santen is gepensioneerd universitair docent Nederlandse taalkunde aan de Universiteit Leiden

Related titles